Bekijk en volg deze gulzige Italiaanse kok en levensgenieter

DVD Antonio Carluccio bij het Italiewarenhuis
Antonio Carluccio, DVD 1 van 6 over Sardegna & Campania

Antonio Carluccio is een kleurrijke maestro. Hij heeft één missie: hij wil zijn volgers, lezers en kijkers de simpele lol van het koken bijbrengen. Hij hoopt ze te inspireren tot het bereiden van verse, gezonde en lekkere maaltijden. Want Antonio is er heilig van overtuigd dat koken  -voor jezelf of voor vrienden-  "de meest liefdevolle menselijke bezighed is"... 

 

Vijftig jaar expertise

En hij kan het weten, want hij begon zijn culinaire carrière een dikke vijftig jaar geleden, in de tijd dat hij nog een arme student was en voor een schamel budget zo lekker mogelijke Italiaanse gerechten probeerde te maken voor zichzelf en voor zijn amici. Hij had daarvoor tijdens zijn jeugd in Italië al een stevige basis meekekregen van zijn moeder, wier tips en lessen hij verslond en altijd onthield.  

 

Bestsellers en held van de TV 

Zijn professionele succes kwam pas laat. Op zijn bijna veertigste vestigde hij zich in Londen als wijnhandelaar. Daar leerde ene Priscilla kennen, met we hij trouwde en met wie hij een Italiaanse delicatessenwinkel en een restaurant opende. Al gauw begonnen beide te lopen als een trein en Antonio werd een graag geziene verschijning in televisieprogramma's en veel zijn boeken werden bestsellers.  

 

Mee op gastronomische reis 

Hij is de moeite van het aanhoren en aanzien méér dan waard. Bij ItalieWinkels is deze DVD-reeks te koop. Daarin volgen we Antonio tijdens een zesweekse gastronomische reis door Zuid-Italië. Hij trekt van Sardegna naar Sicilia, van Campania naar Calabria en bezoekt Rome, Puglia en Basilicata. Onder een stralend blauwe hemel praat de maestro intussen met de lokale bevolking en proeft hij de specialiteiten van de regioni.

 

Culinaire verbeelding 

Onderweg ontdekt hij de beste recepten van zowel de klassieke als de moderne Italiaanse keuken. Meermaals komt hij tot de vaststelling dat de keuken van Zuid-Italië een toonbeeld blijft van culinaire verbeelding en stijl.

 

Lees de beschrijvingen hieronder. Je kunt de DVD's per stuk bestellen of voordelig als hele serie. 

(scroll om verder te lezen)

Bekijk hier een voorproefje uit een van de DVD's

Volg de man!

En tot slot nog een aantal van zijn boeken (met de meeste sterren)

Reserveren restaurant Classico

Kom bij ons eten!
Reserveer online 
of bel 020-676.07.00