Over spaghetti slurpen en pasta kneden

Pastamachine spaghettimachine

Niks veroorzaakt meer consternatie in de Italiaanse keuken dan spaghetti. Hoe moet je dat in 's hemelsnaam beleefd en beschaafd eten? Mag je de spagheti slurpen? Mag je hem snijden? 

 

Je zou bijna spaghetti in openbare gelegenheden gaan vermijden om een culinaire afgang te voorkomen. Jammer, want het is natuurlijk voortreffelijk eten en al die stress er rond om heen is doodzonde.

 

Dus hierbij de regels van de -overigens niet bestaande- Spaghetti Universiteit: als je spaghetti krijgt, gebruik dan GEEN lepel. Dat wordt beschouwd als not done. Let wel: ons hier in Classico maakt het niks uit, maar we waren nu eenmaal bezig met een lesje 'hoe hoort het eigenlijk?'

 

Ons advies: gebruik gewoon je vork en draai. Geen gesnij en vooral geen geslurp! Eigenlijk wordt ieder geluid dat je maakt bij het eten als onbeleefd  beschouwd. Meer is er eigenlijk niet. Zo eenvoudig is het dus. Buon Appetito!

 

 

Maar nu spaghetti maken.

Oei, heb je even? Dat kunnen we niet zomaar even tussen neus en lippen door uitleggen.  Daarom hebben we een paar goeie (want veelverkochte) boeken op een rijtje gezet. Daar staat alles eigenlijk wel zo'n beetje in.

Doe er je voordeel mee, veel plezier in de keuken morgen...

Of wil je toch liever bij ons komen eten. Dat kan natuurlijk ook! Van harte welkom.

 

Reserveren restaurant Classico

Reserveer online 
of bel 020-676.07.00

 

Menukaart en wijnkaar restaurant Classico

Bekijk de menukaart

en de wijnkaart

Groepen bij restaurant Classico

Groepen zijn van

harte welkom